2017-04-25 13:44:21• hírek • Szatmar.ro

Májusfát állítanak Sárközújlakon

Az udvarlás egyik szép megfogalmazása volt nem is olyan régen a májusfa állítása a kiválasztott lány kapujába május elseje hajnalán. Ezt a még nem teljesen elfeledett gyönyörű szokást kívánják feleleveníteni Sárközújlakon, de már az egész közösség apraja és nagyja számára, egy rendezvény keretén belül.

A tavaly már sikerrel elindított eseményt most is szeretnék megismételni a szervezők 2017. április 27-én csütörtökön, 17 órai kezdettel a sárközújlaki lakodalmas ház udvarán.

A  rendezvény programját idén is igyekeztek úgy kialakítani, hogy minden korosztály számára érdekes, ugyanakkor változatos is legyen.

A több méter magas nyírfák felszalagozása, díszítése, majd felállítása 17 órakor kezdődik. Utána a környékbeli gyermekek néptáncával, népdalaival és furulya játékával folytatódik a program, de itt lesz az avasújvárosi Bokréta Néptánccsoport és Szarvas Károly tanítványai is.

Ezt követően a programok beköltöznek a lakodalmas terembe, hiszen folytatásként (kb. 18 órától) kezdődik a táncház a gyermekek által olyannyira és méltán szeretett Benedek Árpád nagyváradi néptáncoktató vezetésével, a nagyváradi ”Csillagocska“ zenekar muzsikálására - közben pedig a zsíros kenyér és tea mellett – népdaltanulás is lesz. Ezzel a céllal érkezik Benedek Árpiékkal Dimény Eszter népdaloktató.

A tavalyi tapasztalatokból kiindulva a táncház 20-21 óránál most sem fog korábban véget érni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: